Quantcast

Prima Comedy Central HD v multiplexu PS13

| Tisk

logo Do celoplošné distribuce Přechodového multiplexu 13 (PS13) se dostal další kanál ve vysokém rozlišení (HDTV). Společnost Viacom International Media Networks (VIMN) zde začala poskytovat program Prima Comedy Central HD.

Třináctý přechodový multiplex v novém standardu DVB-T2 má po celém Česku další HD program - zábavní a komediální kanál Prima Comedy Central HD. Vedle dříve zařazeného programu JOJ Family HD je druhý HD kanál v celoplošné distribuci PS13. V této síti se v některých regionech vysílají i regionální programy jako Polar HD a V1 HD.

Vysílací platformu PS13 aktuálně tvoří 26 vysílačů po celém území České republiky. Aktuálně je tato síť dostupná pro více než 7,7 milionu televizních diváků, tj. pro 74 procent obyvatel ČR.

logo Vedle zmíněných programů jsou v PS13 šířeny i další programy jako Nova, Nova Cinema, Nova Action, Nova 2, Relax, Rebel, Kino Svět a regionálně Brno TV.

Vedle HD programů v PS13 mohou domácnosti na klasickou pozemní anténu přijímat další stanice v tomto rozlišení - všechny programy České televize. ČT1 HD, ČT2 HD, ČT Sport HD, ČT24 HD a ČT:D HD/ČT art HD jsou součástí přechodového multiplexu 11 (PS11).



Pro příjem DVB-T2 multiplexů a příslušných programů je nutný novější televizor nebo set top box s podporou DVB-T2 a kodeku HEVC.

Stávající DVB-T multiplexy skončí nejpozději v roce 2021. Důvodem je nutné uvolnění 700 MHz pro rychlý mobilní internet. Pro televizní vysílání zůstanou v UHF pásmu jen K21 až K48.

redakce





Reklama




Vybrané články