Quantcast

Flix TV odchází z Česka a Slovenska

| Tisk

logo Na českém a slovenském trhu skončí jeden z poskytovatelů televizních služeb ze satelitu - Flix TV. Provozovatel této služby o konci své platformy na území bývalé federace upozornil své zákazníky prostřednictvím elektronické pošty. Na stránkách operátora se zatím žádná informace o chystaném vypnutí služby neobjevila.

Operátor Flix TV ohlásil vstup na český a slovenský satelitní trh na konci roku 2015. Do Česka platforma vstoupila v březnu 2016 s nabídnou dvou základních programových balíčků Dobrá TV a Lepší TV. Zákazníci si mohli objednat některý z doplňkových balíčků jako HBO MaxPak a Aktivní. Flix TV jako první operátor DTH služeb nabízel programy Cinemax HD a Cinemax 2 HD.

V listopadu 2016 představil operátor svůj přijímač nové generace HEVC Flixbox, který byl připraven na příjem vysílání v novém formátu.

ČTĚTE TAKÉ:
* Flix TV spustila platformu i stránky
* Flix TV se srovnatelnou programovou nabídkou na Slovensku
* Flix TV: Vybrané programy v HEVC
* FLIX TV expandovala na Slovensko

V prosinci stejného roku Flix TV expandovala na Slovensko s omezenou programovou nabídkou. V říjnu následujícího roku začala Flix TV poskytovat srovnatelnou nabídku i na Slovensku. V dubnu 2017 přešla Flix TV na HEVC. Většina programů byla v novém formátu od září 2017. V červenci 2018 proběhl nečekaný obrat - mnoho programů bylo překlopeno do staršího MPEG-4/H.264. Pravděpodobně s ohledem na vstup telekomunikačního operátora Orange Slovensko na satelitní trh.



Poslední velké rozšíření programové nabídky Flix TV proběhlo na konci března letošního roku - do balíčků bylo zařazeno celkem 14 HD programů. Posledním přidaným programem do nabídky byla Prima Krimi v srpnu letošního roku.

Flix TV poskytuje své služby ze satelitu Eutelsat 16A (16°E). Satelitní služby pro Flix TV zajišťuje společnost Telekom Austria Group (TAG), která dnes poskytuje své služby i pro konkurenční slovenské služby Antik Sat a nejnověji pro Orange TV cez satelit.

Zájemce o služby Flix TV si mohl vybrat smlouvu na dva roky s garantovanou cenou po dobu trvání smlouvy nebo si mohl zvolit předplacenou kartu. Balíčky Flix TV bylo možné platit bankovním převodem, složenkou i na prodejně.

Provozovatel Flix TV se postará o své stávající abonenty a informoval je, že v nejbližších dnech je osloví s neveřejnou nabídkou operátor jiné satelitní pay-tv, který nabízí vedle satelitní televize i internetovou nabídkou. Podle popisu se pravděpodobně bude v Česku jednat o služby platformy Nová Digi TV CZ. Služby zákazník získá ze stejnou nebo nižší cenu s velkým množstvím HD a prémiových programů.

redakce





Reklama




Vybrané články