Quantcast

Francouzský Canal+ kupuje majitele platformy Skylink

| Tisk

logo Společnost Vivendi, vlastník francouzské placené televize Canal+, kupuje lucemburského mediálního operátora M7 Group, který na českém a slovenském trhu provozuje satelitní a internetovou televizi Skylink. Díky této akvizici skupina Canal+ expanduje na sedm nových trhů v Evropě.

Canal+ Group oznámila akvizici M7 Group, největší nezávislé společnosti provozující placenou televizi v Evropě - konkrétně v Beneluxu a ve střední a východní Evropě. M7 Group je vlastněna společností Astorg, přední evropským privátním fondem. Akvizice podléhá schválení evropskými regulačními úřady.

Canal+ je provozovatelem placené televize ve Francii, Polsku a Švýcarsku, zatímco M7 Group poskytuje pay-tv v Nizozemí, Belgii, České republice, Slovensku, Rakousku a díky nedávné akvizici také v Maďarsku a Rumunsku po získání společnosti UPC DTH (satelitní platformy freeSAT, UPC Direct, Focus Sat).


obrázek

▲ Mapa č. 1 - Trhy Canal+ a M7 Group



M7 Group je distributorem lokálních a mezinárodních programů přes satelit a OTT platformy a má přes 3 miliony abonentů. Canal+ za M7 Group zaplatila mírně přes 1 miliardu eur (cca 25,8 miliardy Kč) s obratem vyšším než 400 milionů eur a ziskovostí akceptovaná skupinou Canal+ a Vivendi.

Skupina Canal+ investuje každý rok přes 3 miliardy eur do obsahu. Skupina investovala do původního obsahu - produkci mezinárodně uznávaných seriálů. Skupina STUDIOCANAL je významným hráčem ve výrobě evropských filmů a seriálů ve Velké Británii, Německu, Španělsku a Skandinávii. Je také vlastníkem největší filmové knihovny na světě s více než 6 tisíci mezinárodními tituly.

redakce





Reklama




Vybrané články