Quantcast

Velké stěhování: Všechny programy RTVS budou na kapacitě Skylinku

| Tisk

Distribuci všech programů slovenského veřejnoprávního vysílatele RTVS (Rozhlas a televize Slovenska) bude na satelitu Astra 3B zajišťovat lucemburská mediální skupina M7 Group, vlastněná CANAL+.

RTVS podepsala se společností M7 Group, provozovatelem česko-slovenské satelitní platformy Skylink, dlouhodobou smlouvu na distribuci programů Jednotka HD, Dvojka HD, Trojka HD a RTVS Šport HD na satelitu Astra 3B (23,5°E).

Všechny stanice RTVS budou na Skylinku vysílat v HD rozlišení a budou mít vyhrazené pozice v EPG, u předního poskytovatele placené televize na Slovensku a v České republice. Společnost M7 Platform Services poskytne komplexní řešení satelitní distribuce, které RTVS umožní dodávat programy i operátorům třetích stran na Slovensku. K zajištění hladkého přechodu stanic od současného poskytovatele satelitních služeb, společnosti Towercom, zajistí M7 Group distribuci stanic RTVS na nové kapacitě již v tomto měsíci. Přesný termín nebyl uveden. Nicméně se očekává, že se tak stane již 9.12.2021, jakmile budou odpojeny duplicitní maďarské programy.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Šéf RTVS Jaroslav Reznik a člen představenstva M7 Group Jaromír Glisník při podpisu smlouvy (foto: M7 Group)

"Jsme velmi potěšeni a hrdí na to, že si nás RTVS vybrala pro satelitní distribuci všech svých kanálů, včetně nového sportovního kanálu RTVS, který slovenským divákům umožní vychutnat si nadcházející zimní olympijské hry a další významné sportovní události ve vynikající HD kvalitě," říká Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group. "Děkujeme RTVS za důvěru a důvěru v naše technické znalosti a těšíme se na plodnou spolupráci v nadcházejících letech."

Jaroslav Rezník, generální ředitel RTVS, k tomu dodává: "Společnost M7 jsme si vybrali jako našeho satelitního partnera, protože nám předložila nejlepší nabídku. Zároveň jsme si vědomi, že M7 poskytuje vynikající a kvalitní řešení satelitní distribuce v našem regionu. To je pro veřejnoprávního vysílatele, jako jsme my, klíčové. Partnerství se společností M7 navíc zajišťuje distribuci našich kanálů do všech domácností Skylink TV a zároveň nám umožňuje využívat satelitní signál k dodávání kanálů operátorům třetích stran. Těšíme se na skvělou spolupráci v nadcházejících letech."

nové plánované technické parametry:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
frekvence: 11,954 GHz
polarizace: horizontální
SR: 29900
FEC: 2/3
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

plánované šířené programy:



Jednotka HD (SK EPG pozice 1)
Dvojka HD (SK EPG pozice 2)
Trojka HD (SK EPG pozice 18)
RTVS Šport (SK EPG pozice 98)

Z důvodu spuštění stanic RTVS na freq. 11,954 GHz se přesouvají některé maďarské programy na jiný transpondér M7 Group.

M7 Group zajišťuje satelitní služby také pro české veřejnoprávní vysílatele - Českou televizi a Český rozhlas. Na kapacitě M7 Group jsou také privátní české a slovenské programy a placené stanice.

redakce





Reklama




Vybrané články