Quantcast

Trojka RTVS ukončí vysílání k 30. listopadu

| Tisk

Jeden z programových televizních okruhů slovenského telerozhlasu RTVS ukončí za několik dní své vysílání. RTVS oficiálně ohlásila konec provozu svého kanálu Trojka.

"Televízní programová služba Trojka z portfolia RTVS ukončí své vysílání k 30. listopadu 2022. Oblíbené archívní programy najdou diváci v budoucnu ve vysílání programových služeb Jednotka a Dvojka," uvedla Katarína Paulechová z RTVS.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Letošní vánoční svátky již budou bez programu Trojka RTVS

Slovenské veřejnoprávní médium RTVS (Rozhlas a televize Slovenska) spustil kanál Trojka krátce před vánočními svátky v roce 2019. Cílovou skupinou byli senioři, kterým nabízel program složený převážně z pořadů vlastní tvorby z archívů RTVS, STV a ČST. Šlo o dramatickou tvorbu - seriály, filmy, inscenace, zábavní, hudební a jiné kulturní pořady a dokumenty.

Trojka odstartovala 22. prosince 2019. Vysílání této stanice bylo letos přerušeno a koncem února nahrazeno novým zpravodajským kanálem RTVS 24, který reagoval na aktuální události v zahraničí (především válku na Ukrajině a s tou spojenou novou migrační vlnou). Trojka se po několikaměsíční přestávce na televizní obrazovky vrátila 10.6.2022 a vysílala na základě nové vysílací licence.




obrázek

▲ Obr č. 2 - Záběr z vysílání programu Trojka RTVS

Některé oblíbené archívní pořady, které doposud běžely na Trojce, najde divák v budoucnu na ostatních hlavních televizních programech RTVS - Jednotka a Dvojka.

RTVS od prosince bude provozovat čtyři televizní okruhy - rodinný program Jednotka, pro náročnějšího diváka a menšiny stanici Dvojka, sportovní okruh RTVS Šport (:Šport) a zpravodajský a informační program RTVS 24 (:24).

Podobný program jako je Trojka RTVS funguje také v Česku. Česká televize jej spustila o několik málo měsíců později - v březnu 2020 v době pandemie pro ohroženou část populace - seniory. Program s názvem ČT3 se rovněž zaměřoval na pořady, které čerpal z bohatého archívu ČT. I tento program ale čeká stejný osud - skončí. Z ekonomických důvodů ČT3 ukončí své vysílání 31. prosince 2022. Důvodem je vysoká inflace a s ní spojené vysoké náklady na provoz a koncesionářský televizní poplatek na stále stejné výši z roku 2008, který činí 135,- Kč měsíčně.

redakce





Reklama




Vybrané články