Quantcast

Spektrum Home chce vysílat přes pozemní vysílače

| Tisk

Spektrum Home, jeden z tématických placených kanálů společnosti AMC Networks Central Europe, bude zřejmě v budoucnu dostupný pro více televizních diváků. Provozovatel stanice požádal o licenci pro pozemní vysílání.

Český regulátor médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) se bude požadavkem subjektu zabývat na některém z dalších zasedání.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Divák s dálkovým ovladačem. Ilustrační foto (foto: Orange)

Spektrum Home je jedním z řady žánrových programů určený pro placené televizní balíčky. Vedle této stanice firma provozuje také dokumentární programy Spektrum a CBS Reality, gastronomický kanál TV Paprika, dětské stanice Minimax a JimJam, sportovní kanály Sport1 a Sport2 a filmové stanice Film+ a AMC.

Stanice Spektrum Home se zaměřuje na design domácností a zahradničení. Divákům přináší praktické tipy, jak vylepšit svoji domácnost a zahradu.

Placené programy zdarma v pozemním/satelitním vysílání

Vstup placených stanic do bezplatného pozemního/satelitního vysílání není v zahraničí neobvyklý. Například u našich západních sousedů, v Německu, se vysílají zcela zdarma v jiných zemích placené kanály jako rodinný program Disney Channel, dětský Nickelodeon, hudební a lifestylový program MTV či sportovní kanál Eurosport1. Pochopitelně takových stanic je v Německu více.

Na dalších trzích bychom našli další příklady.



Nejbližší konkurencí pro Spektrum Home je stanice HGTV společnosti Warner Bros. Discovery. Je tedy zřejmé, že Spektrum Home má zájem významně rozšířit dostupnost svého programu a bojovat o své diváky.

Z pohledu kapacity v celoplošných českých DVB-T2 sítí, nabízí volný prostor multiplex 23 operátora Czech Digital Group (CDG), vlastněný Českými Radiokomunikacemi. V této síti jsou dokonce připravené tři testovací programové pozice Test1 až Test3. Další možností je využití prostoru v konkurenčním celoplošné síti multiplex 24, provozovatele Digital Broadcasting.

redakce





Reklama




Vybrané články