Quantcast

Nejčastěji mají čtenáři televizor Samsung nebo LG

| Tisk

Nejčastější značkou televizoru v domácnostech u čtenářů webu parabola.cz je Samsung a následovaná LG. Vyplývá to z aktuálně uzavřeného hlasování. Anketu jsme zopakovali po zhruba 4,5 letech, neboť od původního hlasování mohlo dojít k výrazné proměně televizních přijímačů v souvislosti s rozvojem médií a přechodem na druhou generaci pozemního vysílání (DVB-T2).

Na otázku "Jakou máte značku hlavního televizoru v domácnosti?" odpovědělo 818 čtenářů. Nejvíce respondentů označilo značku Samsung. Ta je využívána u 27,3 procenta čtenářů webu. Druhou nejčastější je LG, kterou využívá 22,4% hlasujících. Obě značky oslovují téměř polovinu respondentů (49,7%).


obrázek

▲ Obr č. 1 - Výsledky hlasování čtenářů webu parabola.cz: Jakou značku má hlavní televizor v domácnosti? (foto: parabola.cz)

Další značky hlavních televizorů v domácnosti skončily s větším odstupem od předních dvou příček. Třetí nejčastější značkou v domácnosti je Panasonic. Televizor této značky si zvolilo 12,6 procenta oslovených. Sony se těší popularitě u 10,5 procenta čtenářů.

Ostatní značky skončily pod 7%. Hlavní televizor v domácnosti má značku Philips u 6,6 procenta čtenářů, Hisense 4,3%, TCL 3,8%, JVC 3,7 a Gogen 1,1 procenta hlasujících.

Zbývajících 7,8 procenta čtenářů uvedlo, že si z nabízených značek nevybralo a jejich hlavní televizor v domácnosti je jiné značky.

Po uzavření hlasování jsme na webu parabola.cz spustili novou anketu. Tentokrát se našich čtenářů ptáme kolik mají dálkových ovladačů u hlavního televizoru v domácnosti? Postačí Vám jediný od televizoru, nebo na televizním stolku máte více ovladačů - od set top boxu, domácího kina, zesilovače, CD/DVD přehrávače a jiných playerů?



Hlasovat můžete na titulní stránce webu parabola.cz.

Nelíbí se Vám anketní otázky? Navrhněte vlastní! Server parabola.cz je otevřen všem přípomínkách svých čtenářů. Máte-li náměty na další ankety, můžete je poslat na redakční e-mail. Příští anketní otázka může být zde ta Vaše.

redakce





Reklama




Vybrané články