Quantcast

Nicktoon v češtině s kódováním freeSATu a Digi TV

| redakce | tisk

Do programových balíčků DTH platforem by mohl být zařazen další dětský kanál. Na kapacitě společnosti MX1 na satelitu Thor 6 (0,8°W) byl zapojen kanál Nicktoons s českou a maďarskou audio stopou.

Program je od svého připojení v rámci simulcryptu zakóván systémy Conax (CAID 0B02, 0B1C), Irdeto (CAID 0653, 0D97) a Nagra MA (CAID 1815, 1882 a 1886). V praxi to znamená, že program by se mohl objevit v nabídce DTH služeb freeSAT, Nová Digi TV CZ, Nová Digi TV SK, Magio Sat a T-Mobile SAT TV.

Program Nicktoons se vysílá v MPEG-2 s datovým tokem vida kolem 2,5 Mbit/s a audiem MPEG 128 kbit/s.

V době publikování zprávy probíhalo neveřejné vysílání, které není dostupné na kartách zákazníků zmíněných platforem. Rovněž žádná z výše uvedených platforem zatím neoznámila zařazení programu do své nabídky. V nabídce platforem by se mohl program objevit od listopadu.

Nicktoons se zaměřuje na animované filmy a je určen pro děti ve věku od šesti do deseti let. Stanice je součástí rodiny programů Nickelodeon, která zahrnuje stanice Nickelodeon, Nick Jr. a Nicktoons. Posledně uvedený program tak bude v pořadí třetím dětským programem z rodiny stanic Nickelodeon.

Kanál Nicktoons již poskytuje UPC DTH/M7 Group zákazníkům DTH platforem UPC Direct a Focus Sat v Maďarsku a Rumunsku.

technické parametry - Nicktoons:

• Thor 6 (0,8°W), freq. 12,092 GHz, pol. H, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK, CA Irdeto + Conax + Nagra MA

Vedle SD distribuce Nicktoons probíhá paralelně také HD feed, který je šířen ze satelitního systému Eutelsat Hot Bird na pozici 13°E ale není určen pro zákazníky českých a slovenských DTH služeb.

technické parametry - Nicktoons:

• Eutelsat Hot Bird (13°E), freq. 12,015 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, CA Irdeto + Conax + Nagra MA + Mediaguard + Viaccess





Reklama




Vybrané články