Quantcast

7E: Konec Cine Film HD a Cine Series HD, start AVA Series HD

| redakce | tisk

V nabídce televizních programů pro persky hovořící publikum došlo na satelitu Eutelsat 7B v posledních dnech k významným změnám. Skončily populární filmové a seriálové stanice Cine Film HD a Cine Series HD.

Na pozicích těchto programů se objevily jiné stanice s podobným či stejný zaměřením. Místo stanice Cine Film HD se vysílá stanice AVA Family HD a na místě Cine Series HD byla spuštěna stanice Cine Series HD. Zatímco první z kanálů pod značkou AVA se před časem krátce objevil na satelitu Eutelsat 7B, v případě AVA Series HD se jedná o programovou novinku. Obě stanice mají poměrně překvapivé pojmenování svých programových předvoleb - AVA Max1 HD a AVA Max2 HD.

AVA Family HD - záběr z příjmu stanice
▲ AVA Family HD - záběr z příjmu stanice

K výměně stanic za AVA Family HD a AVA Series HD došlo krátce po vypnutí původní SD distribuce programů Cine Film a Cine Series.

Oba programy se vysílají nadále v multiplexu na transpondéru, který se vysílá ve svazku Evropa B s primárním pokrytím oblastí kolem Středozemního moře. Příjem transpondéru je možný i ve střední Evropě s parabolami o průměru kolem 120 cm.

AVA Series HD - záběr z příjmu stanice
▲ AVA Series HD - záběr z příjmu stanice

Ve stejném multiplexu se také nově vysílá hudební televize Radio Javan HD. Objevila se na původní pozici iTOON HD, která ukončila vysílání. Radio Javan HD se zaměřuje na perskou populární hudbu. Vysílání bylo možné doposud sledovat ze satelitu Express AM6 na pozici 53°E.

Na kmitočtu 11,387 GHz, pol. H na družici Eutelsat 7B skončil bezplatný herní kanál ESR Persia. Na pozici této stanice je nyní statická obrazovka s textovou informací v perštině.

technické parametry - AVA Family HD, AVA Series HD:

• Eutelsat 7B (7°E), freq. 11,304 GHz, pol. H, SR 29700, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA





Reklama




Vybrané články