Quantcast

Finále Super Bowl opět živě a s českým komentářem

| redakce | tisk

V neděli 12. února se koná 57. finále Národní ligy amerického fotbalu (NFL). Takzvaný Super Bowl je ve Spojených státech dlouhodobě nejsledovanější sportovní akcí. Diváci televize Telly uvidí finále v přímém přenosu a s českým komentářem.

V letošním finále se proti sobě utkají týmy Kansas City Chiefs a Philadelphia Eagles. Předzápasové studio začne na kanálu Premier Sport 2 v neděli 12. února v 23:40 hodin, přímý přenos samotného utkání pak začíná v 00:30 s plánovaným koncem kolem páté hodiny ranní.

Finále se odehraje v Arizoně ve městě Glendale na stadionu State Farm Stadium s kapacitou 72 200 diváků. Ani jeden z finalistů tak nebude mít výhodu domácího prostředí. O tradiční halftime show se letos postará popová zpěvačka Rihanna.

Český přímý přenos bude komentovat expert na NFL a bývalý hráč Prague Black Panthers Jan Štiegler a Ladislav Fabo. Společně s nimi budou ve studiu také hosté Ondřej Horák, Martin Hamza a Jan Dundáček. Zajimavostí je, že Jan Dundáček se bude věnovat rozborům s elektronickou tužkou.

Super Bowl je celosvětový fenomén, který i přes noční vysílací čas láká stále více českých diváků. Zájem samozřejmě není tak velký jako u finálových zápasů v hokeji či fotbale, ale je podobný jako u některých atraktivních zápasů fotbalové Ligy mistrů,“ říká šéf marketingu televize Telly Jan Schöppel.

Poprvé se Super Bowl odehrál mezi týmy Green Bay Packers a Kansas City Chiefs 15. ledna 1967 na stadionu v Los Angeles. Super Bowl se pravidelně umísťuje mezi nejsledovanějšími pořady ve Spojených státech, sledovanost od roku 1972 neklesla pod 50 milionů diváků.

Loňský Super Bowl se stal nejsledovanějším pořadem v historii americké televize - finálový zápas si pustilo 111,5 milionu diváků.





Reklama




Vybrané články