Quantcast

Novinky v dekódování a příjmu pay-tv (7)

| Tisk

V dekódování a příjmu placené digitální televize je v posledních dnech nebývale rušno. V okamžiku, kdy jsme vydali 6.díl našeho kaleidoskopu zajímavostí ze světa pay-tv, byla zveřejněna další, nová verze patch pro Humax IRCI-5400. Přicházejí i další informace o změnách v kódování u pay programů.

NOVÝ PATCH PRO HUMAX IRCI-5400
V době vydání našeho posledního článku o novém patchu pro dnes již legendární reciever Humax IRCI-5400 objevil autor Planet Hemp v novém softu HIC-10306PH +CAM2002B několik menších problémů, které se rozhodl okamžitě řešit.

Výsledkem je patch HIC-10306PH +CAM2002C, který přináší příjemná vylepšení: opraven byl problém s použitím karet C/D/F+1.2/382/3/4+Z, dále byl vyřešen problém s použitím modulů Aston a Viaccess. Autor pracoval i na problému s hláškou o vložení/vysunutí přístupové karty v opatchovaném slotu Irdeto. Nový patch najdete i v sekci Download na tomto webu.

DALŠÍ PROVOZOVATEL PAY-TV SE ROZHODL PRO IRDETO 2


Irdeto, BetaCrypt, Seca/ Mediaguard a Viaccess - to jsou kódovací systémy, které mají hackeří nejvíce 'pod kontrolou'. Není tedy divu, že na tyto kroky hackerů musely reagovat již mnohé vysílací společnosti. Mnohé pay-tv společnosti nepoužily jen časté změny kódů, v několika případech došlo i k plošné výměně přístupových karet.

Plošnou výměnu přístupových karet můžeme nyní očekávat i u abonentů srbského pay-tv programu PINK+. Doposud používá provozovatel tzv. Irdeto1. Po novém 'zákroku' bude PINK+ vysílána v bezpečnější variantě kódovacího systému Irdeto - Irdeto2. Připomeňme, že PINK+ naladíme na satelitu Hot Bird 13E, na kmitočtu 12,476 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4. Distribuční cesta je na satelitu Eutelsat 2F3 (pozice 21.5E), na kmitočtu 10,961 GHz, polarizace vertikální, SR 2892, FEC 3/4.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články