Quantcast

IBC 2006: TechniSat představí receivery na SIM karty

| Tisk

logoVe dnech 8. až 12.září 2006 se v holandském Amsterodamu bude konat mezinárodní veletrh IBC 2006. Na výstavě budou představeny nejnovější trendy nejen v oblasti příjmu satelitního, terestrického a kabelového vysílání. Letošního ročníku IBC se zúčastní také německá firma TechniSat, která zde představí několik novinek a produktů letošního roku.

Nový HD-Vision LCD TV s HDD
TechniSat zde návštěvníkům představí své dva LCD TV s úhlopříčkou 32" a 40". Oba s multifunkčním tunerem, který je schopen přijímat programy v normách DVB-S, DVB-T, DVB-C a také signály v analogovém přenosu (kabelová a pozemní TV). Oba modely jsou už poměrně známé a návštěvníci IBC 2006 budou očekávat inovace. TechniSat zde vůbec poprvé představí veřejnosti model LCD televizoru HD Vision, který bude mít integrovaný hard disk pro záznam pořadů.

TechniSat uvádí, že využívá nejnovější technologie a zobrazovací jednotka je bez jediného vadného bodu. Hard disková verze HD Vision má jako už současné modely i USB rozhraní, 2x HDMI. Na trh se HD Vision dodává ve stříbrném, černém, platinovém a bílém barevném provedení.

Set top boxy se čtečkou SIM karet
TechniSat a na trh uvede "neobvyklé" receivery s integrovaným dekodérem. Specifikum těchto přístrojů bude v dekodéru, který bude využívat čtečky karet ve velikosti SIM. Znamená to, že rozhraní SIM karet už nebude jen doménou přístupových modulů (např. AlphaCrypt TC, easy.TV) ale nově se dostává toto rozhraní i do set top boxů.

TechniSat bude SIM rozhraní využívat u satelitních a kabelových set top boxů. Na trh se dostanou satelitní přijímače pod označením DIGIT S1 a DIGIT S2 a kabelové přístroje DIGIT K1 a DIGIT K2. Set top boxy v označení s jedničkou budou mít integrovaný dekodér Conax, přístroje s "2" v názvu budou mít čtečky SIM karet pro CryptoWorks a Conax. Znamená to, že model DIGIT S2 bude velmi zajímavý pro naše uživatele, umožní příjem i pomocí SIM karet CryptoWorks, např. karet pro příjem paketu Czech Link (od firmy Gital nebo TaT) a příjmu v systému Conax pro příjem balíků TechniRadio či MTV Unlimited (CA Conax). Karty pro posledně dva uvedené pakety zatím nejsou s perforací do SIM verze ale dá se předpokládat, že i TechniSat v další sérii karet Conax bude nabízet možnost vylomení karty do velikosti SIM kartičky.

Všechny čtyři modely - Digit S1, Digit S2, Digit K1 a Digit K2 se budou vyrábět ve stejném designu, se kterým se můžeme setkat u modelů Digit MF4 či DigiPal 2.

Další výrobky TechniSatu na IBC 2006
TechniSat v Holandsku návštěvníkům IBC představí i některé výrobky, které jsou již několik týdnů až měsíců běžně dostupné na našem trhu. Většinu novinek jsme již na webu parabola.cz představili. Proto je připomeneme jen krátce.

Na IBC 2006 se návštěvníci mhou seznámit také se známou sérií modelu DIGIT MF4, který má CI slot a integrovaný dekodér Conax nebo Conax + CryptoWorks, v kabelovém, satelitním, nebo DVB-T provedení.

Kombo, tj. příjem DVB-T a DVB-S, umožní přijímač Multymedia TS1. Předností přístroje je integrovaný systém Conax a možnost napájení 12V/230V.



Z hard diskových modelů zde bude TechniSat vystavovat DigiCorder verze 2, dvoutunerový set top box se 2 sloty Common Interface (přístupové rozhraní). DigiCorder zde bude představen ve verzi satelitní (DigiCorder S2) a také kabelové (DigiCorder K2).

Nový "universální" modul TechniSatu se nazývá MultiCrypt 1 a podporuje Conax a CryptoWorks. Uživatel může do modulu vložit jen jednu dekódovací kartu. I tento výrobek bude k vidění na IBC 2006.

Řešení TechniSatu pro příjem programů z více družic se nazývá TechniSat Multytenne. S parabolou o velmi malých rozměrech (45 cm) je možné přijímat programy až ze 4 satelitů - Astra 19,2°E, 23,5°E, 28,2°E a Eutelsat Hot Bird 13°E.

Zajímavostí může být i kvalitní stanice pro příjem digitální televize v hotelích a v dalších i velkých společných televizních rozvodech - TechniNet BS1, včetně dalších rozšiřujících modulů a doplňkového příslušenství.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články