Quantcast

Satelitní platforma Skylink je na prodej za miliardu korun

| Tisk

logo Finanční skupina J&T hodlá prodat satelitní televizi Skylink. Její českou a slovenskou část bude prodávat zvlášť. Informoval o tom v pátek deník E15.

Českou část Skylinku provozuje ostravská společnost TradeTec. Dříve slovenskou část satelitní služby provozovala firma Towercom. V červnu letošního roku založila 100 procentní dceřinou společnost Skylink, a.s., což byl základ pro rozjezd prodeje satelitní služby. Obchod organizovaný bankou Rothschild vstupuje do prvního kola.

O platformu Skylink mají zájem především telekomunikační firmy. Jednou z nich je T-Mobile, která v současnosti v Česku provozuje satelitní službu T-Mobile Televize jako virtuální operátor právě přes infrastrukturu operátorů Skylink. Na Slovensku vlastní službu Magio Sat šířenou přes satelity Amos (4°W). O Skylink mohou projevit zájem i stávající hráči na trhu M7 Group (vlastník CS Link ) či UPC DTH (provozovatel UPC Direct) ale i jiné společnosti, které chtějí vstoupit na náš trh.

Prodej platformy Skylink může souviset s probíhajícími změnami na českém a slovenském trhu. Dokončuje se proces přechodu na digitální vysílání (zejména v Česku) a tím i bude klesat prodej nových přístupových karet ze kterých byly nové aktivity operátorů financovány (zejména poskytování programů ve vysokém rozlišení).



Nový majitel české a slovenské části Skylink by měl být známý do několika týdnů. Na konci roku 2010 měla přes 700 tisíc aktivních karet. Cena akvizice je zhruba čtyř až pětinásobná, než je zisk přes zdaněním, úroky a odpisy. Firma J&T na konci ledna zastavila vysílání byznysové televize Z1.

zdroj:E15

redakce





Reklama




Vybrané články