Quantcast

Skylink: iConcerts přechází do SD rozlišení

| Tisk

logo V satelitní platformě Skylink dnes skončil další program v HD rozlišení. Hudební televize iConcerts HD byla převedena do SD kvality ve formátu MPEG-4/AVC (H.264).

"iConcerts přechází do SD," potvrdil webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která službu Skylink provozuje. "Důvodem je nutnost uvolnění kapacity pro nové programy," vysvětlil důvody změny formátu vysílání iConcerts Jaromír Glisník.

Nicméně provozovatel platformy Skylink dnes zákazníkům na sociální síti k vysílání iConcerts v HD rozlišení uvedl jinou informaci: "Program Iconcert HD CZ od dnešního rána hraje v SD rozlišení. Podle našich informací se jedná o technickou chybu a pracuje se na jejím odstranění".

technické parametry:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 11,914 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK

ID: iConcerts HD CZ
service ID: 20824
video PID: 523


audio PID: 103
CA systém: CryptoWorks / Irdeto (CAID 0D96, 0624)

iConcerts je jediným kanálem na českém a slovenském trhu, který se specializuje na koncerty populární hudby. Ze satelitních platforem jej poskytuje pouze Skylink.

Rok 2013 se stal rokem útlumu HD nabídky platformy Skylink. Postupně v tomto rozlišení skončily či byly převedeny do SD kvality programy Deluxe Music HD, MTV Live HD, EroXXX HD, 360tune BOX, FashionBOX HD a nejnověji iConcerts HD. Ve většině případů se jednalo o simulcryptované programy s bulharskou pay-tv platformou Satellite BG, která ale ukončila svoji činnost. Vlastník Skylinku spolu s programmery musel hledat nové možnosti distribuce stanic. V řadě případů se podařilo zachovat alespoň SD verzi.

Zatím jedinou letošní HD novinkou satelitní sítě Skylink je filmový kanál Film Europe Channel. Ten naopak přešel z SD do HD rozlišení.

redakce





Reklama




Vybrané články