Quantcast

Prima KRIMI odstartuje 2. dubna. Bude na Skylinku, DIGI CZ i v multiplexu 3

| Tisk

logo Nový kanál televizní skupiny Prima začne vysílat na velikonoční pondělí 2. dubna 2018. Nová celoplošná stanice dostala název Prima KRIMI a jak již název napovídá, nová televize se zaměří především na zahraniční seriály s detektivní tématikou.

První večer se mohou diváci těšit na televizní premiéru filmu Dívka ve vlaku, od 7. dubna 2018 na krimi seriál American Crime Story: Versace. Stávající program Prima LOVE, kde se krimi pořady doposud vysílaly, se od dubna zaměří na odpočinkovou tvorbu pro ženy - romantické seriály, filmy a telenovely.

Prima KRIMI naváže na úspěch detektivních seriálů, které doposud vysílala Prima LOVE. Diváci se tak mohou těšit na populární seriály jako Sběratelé kostí, Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně, Castle na zabití, ale přinese i úplné novinky jako například zmíněný American Crime Story: Versace, který bude vysílán necelé dva měsíce po své americké premiéře. Milovníky klasiky potěší zařazení titulů jako Vraždy v Midsomeru, Julie Lescautová, Odpadlík a jiné.

Grafiku pro nový kanál Prima KRIMI připravilo audiovizuální studio DEPARTMENT, které stojí za celou grafikou televizní skupiny Prima.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Start Prima KRIMI

Technická dostupnost Prima KRIMI

Program Prima KRIMI bude šířen terestricky prostřednictvím celoplošného DVB-T multiplexu 3, který provozuje společnost Czech Digital Group. V tomto muxu se vysílají i některé další programy FTV Prima - konkrétně Prima LOVE, Prima ZOOM a Prima MAX. Nový kanál Prima KRIMI využije uvolněnou kapacitu po ČT:D/ČT art, který se přesune do veřejnoprávního DVB-T2 multiplexu PS11. Vysílání Prima KRIMI naladí i klienti u dalších operátorů - v nabídce satelitní platformy Skylink, kabelové síti UPC Česká republika, v internetové televizi O2TV, T-Mobile a v Digi CZ. Signál stanice Prima KRIMI by se měl objevit v nabídce většiny operátorů v České republice.


obrázek



▲ Obr č. 2 - Napětí s Prima KRIMI

Televizní skupina Prima aktuálně provozuje 7 lineárních programů - hlavní program TV Prima, mužský Prima COOL, ženský Prima LOVE, filmový Prima MAX a dokumentární stanici Prima ZOOM. Zákazníci Skylinku mohou naladit časově posunutou verzi hlavního programu Prima +1 a diváci na Slovensku mezinárodní stanici Prima PLUS. Nová stanice Prima KRIMI tak bude osmým programem provozovatele.

redakce





Reklama




Vybrané články