Quantcast

eSportsONE míří do satelitní platformy Skylink

| Tisk

logo Jednou z programových novinek operátora česko-slovenské satelitní platformy Skylink bude nový panevropský kanál zaměřený na e-sporty s názvem eSportsONE. Stanice začne vysílat v úterý 3. listopadu 2020 souběžně na několika trzích.

eSportsONE je nový projekt provozovatele německé sportovní stanice Sport 1 (dříve DSF) a jeho první mezinárodní kanál.

Po úspěšném spuštění prvního lineárního televizního kanálu pro esporty v německy mluvících zemích v lednu 2019 se provozovatel rozhodl spustit kanál do celé Evropy pod značkou eSportsONE.

ČTĚTE TAKÉ:
* eSports1 HD a Sport1 + HD - dva nové sportovní kanály na 19,2E
* Skylink: Konec eSports TV a EDGEsport, 2 další programy ve Skylink Live TV

Stanice eSportsONE začne vysílat v úterý 3.11.2020 na několika evropských trzích - mj. v České republice a na Slovensku v rámci platformy Skylink, v Belgii v platformě TV Vlaanderen a v Nizozemí v paketu Canal Digitaal. Zároveň bude společnost M7 Group (Canal+ Luxembourg) poskytovatelem satelitní distribuce pro další televizní operátory. V následujících týdnech se nový program objeví na mnoha dalších trzích.

Hlavním dodavatelem obsahu bude ESL, největší společnost na světě v segmentu eSportu, se špičkovými soutěžemi jako Dota 2, Starcraft 2, Warcraft 3, NBA 2K a Rocket League.

Panevropský program eSportsONE bude vysílat 24 hodiny denně 7 dní v týdnu v anglickém jazyce. Divákům přinese více než 1 tisíc živých přenosů ročně ze špičkových mezinárodních akcí eSportu s vlastními exkluzivními analytickými pořady. Obsah pro stanici bude připracovat redakční tým Sport1 s odborníky a influencery z anglicky mluvící komunity eSportu.

Všechny akce z eSportu budou vysílány s anglickými komentáři.

Včera se na kapacitě M7 Group objevily technické testy nového HD kanálu. Pravděpodobně se bude jednat o testovací pozici pro chystaný projekt eSportsONE, který odstartuje za necelý týden.

technické parametry - TEST HD:

satelit: Astra 3B (23,5°E)


frekvence: 11,856 GHz
polarizace: vertikální
SR: 29900 ksymb/s
FEC: 2/3
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

Připomeňme, že provozovatel platformy Skylink měl dříve ve své nabídce jeden kanál zaměřený na esporty. Stanice eSports TV opustila platformu Skylink v březnu loňského roku.

redakce





Reklama




Vybrané články