Quantcast

Eutelsat Konnect uveden do provozu

| Tisk

Francouzský satelitní operátor Eutelsat zahájil komerční provoz nového komunikačního satelitu Eutelsat Konnect. Ten má významně přispět k fixnímu širokopásmovému připojení.

Firma Eutelsat Communications ohlásila zahájení provozu svého satelitu nové generace s vysokou propustností dat Eutelsat Konnect. Družice je zaparkována na pozici 7°E vedle telekomunikačních družic Eutelsat 7B a Eutelsat 7C.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Eutelsat Konnect (foto: Thales Alenia Space)

Satelit Eutelsat Konnect byl vypuštěn do vesmíru nosnou raketou Ariane dne 16. ledna 2020. Dostupnost Eutelsat Konnect byla zpožděna kvůli pandemii způsobené koronavirem COVID-19. Po dokončení testování se nyní očekává, že satelit bude funkční a postupně bude zvyšovat kapacitu z 80% na konci roku až na 100% v březnu 2021.

Eutelsat Konnect je plně elektrický satelit postavený společností Thales Alenia Space a jako první používá novou platformu Spacebus Neo. Díky své kapacitě 75 Gbit/s prostřednictvím 65 spot beamů (úzkých svazků) bude poskytovat významné zdroje pro širokopásmové služby a nastavuje nový standard pro flexibilitu vysokorychlostního satelitního internetu. Eutelsat Konnect také přichází s atraktivní obchodní politikou. Cena za Gbps je podstatně nižší než u stávajících připojení k internetu ze satelitu.

ČTĚTE TAKÉ:


* Eutelsat Konnect využije Paratus
* Eutelsat získal širokopásmové satelitní služby Bigblu Broadband
* Orange nabídne ve Francii internet ze satelitu
* Ariane 5 vynesla satelit Eutelsat Konnect

Pokrytí bude zpočátku rozděleno mezi Evropou s přibližně 55% kapacity zaměřené na oblasti s vysokou poptávkou - konkrétně na Francii, Itálii, Německo, Španělsko, Velkou Británii a zbývající kapacitu využije Afrika.

Dostupnost Eutelsat Konnect je významným krokem ve strategii Eutelsatu a přispěje k výraznému posílení fixních širokopásmových služeb operátora. Celá francouzská kapacita satelitu již byla obsazena společností Orange. Nedávná akvizice společnosti BigBlu Broadband společností Eutelsat navíc přidává do distribuční sítě maloobchodní pilíř, který urychlí prodej kapacity na satelitu.

redakce





Reklama




Vybrané články