Quantcast

Majitel Skylinku, Canal+ Group, získal majoritu v SPI International

| Tisk

Majitel satelitní a internetové platformy Skylink, společnost Canal+, získal většinový podíl ve filmové a distribuční společnosti SPI International. Nový majoritní vlastník zachová stávající tým a provozní strukturu.

Společnost SPI International je globální mediální společnost, která provozuje 42 lineárních televizních programů a řadu digitálních produktů napříč šesti kontinenty a významný hráč v distribuci obsahu a vysílání po celém světě.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Logo Canal+ a SPI

Canal+ Group je přední světový operátor pay-tv a významný hráč v bezplatné ( FTA) televizi ve Francii. Canal+ poskytuje své služby ve 40 zemích Evropy, subsaharské Afriky a Asii. Canal+ má silnou pozici v domácí Francii a také v Polsku a od roku 2019 vlastní lucemburskou společnost M7 Group, poskytovatele televizních platforem Skylink (Česká republika, Slovensko), HD Austria (Rakousko), Canal Digitaal (Nizozemí), TV Vlaanderen a TéléSAT (Belgie).

Skupina Canal+ má celkově 22 milionu abonentů po celém světě a v posledních letech zaznamenává neustálý růst svého mezinárodního podnikání. Tato akvizice pomůže společnosti Canal+ rozšířit strategii investic do obsahu a posílit nabídku na různých trzích, neboť se opírá o evropského lídra Studiocanal, Kino Świat v Polsku a nyní i o SPI International.

V rámci této dohody, která umožní propojit vzájemně se doplňující know-how a dovednosti, budou zakladatel a generální ředitel SPI Loni Farhi a Berk Uziyel nadále řídit a rozvíjet podnikání SPI s podporou svého výkonného výboru, přičemž obě strany budou moci vytvářet vzájemné synergie, které dále posílí přítomnost obou skupin na mezinárodních trzích.


obrázek

▲ Obr č. 2 - Služba Filmbox+ na různých zařízeních (foto: SPI)

Ve společném prohlášení Loni Farhi & Berk Uziyel zdůraznili: "Je to velmi vzrušující zpráva a začátek nové éry společnosti SPI International. Canal+ a SPI sdílejí společnou vizi neustálého růstu a silné mezinárodní přítomnosti. Jsme strategickými partnery již řadu let, kdy jsme vybudovali velkou tradici spolupráce a dosahování společných cílů. Nyní budeme mít možnost spojit své síly pod jednou střechou. SPI bude se společností Canal+ dále urychlovat svůj růst a zároveň využívat přirozené synergie. Společnost SPI International má úžasně talentovaný tým, který v posledním desetiletí dosáhl neuvěřitelného růstu. Nyní se s tímto skvělým týmem a s velkým nadšením s potěšením stáváme součástí rodiny Canal+. Naše spojené síly posílí stávající zábavné produkty a rozšíří distribuci našeho atraktivního obsahu k mnohem většímu počtu diváků."



Maxime Saada, generální ředitel společnosti Canal+ Group: "Canal+ má v současné době 22 milionů předplatitelů ve více než 40 zemích, včetně 15 evropských. Akvizice společnosti SPI International je součástí strategie, kterou realizujeme již několik let. Stanovili jsme si cíl dosáhnout do roku 2025 minimálně 30 milionů předplatitelů a společnost SPI International bude jistě klíčovým přínosem pro dosažení této ambice."


obrázek

▲ Obr č. 3 - Služba Skylink Live TV

Jacques du Puy, generální ředitel společnosti Canal+ International, řekl: "Jsme velmi potěšeni, že můžeme společnost SPI přivítat v naší skupině. Tato akvizice představuje nový strategický krok pro rozvoj našeho evropského obsahu. Bude to skvělá příležitost k rozvoji nových synergií a obchodů pro naše aktivity, zejména na polském trhu a v zemích střední a východní Evropy, kde Canal+ působí prostřednictvím značek M7."

Dokončení transakce samozřejmě podléhá schválení příslušných regulačních orgánů na dotčených územích, včetně zejména orgánů odpovědných za ochranu hospodářské soutěže a kontrolu spojování podniků.

redakce





Reklama




Vybrané články