Quantcast

CANAL+ Sport bude mít dva feedy

| Tisk

Nový exkluzivní sportovní kanál CANAL+ Sport začne brzy vysílat na českém a slovenském trhu. Divákům nabídne přímé přenosy z atraktivní anglické fotbalové Premier League. Od svého startu bude stanice dostupná zákazníkům platformy Skylink.

První "obrázky" z vysílání Canal+ Sport budou moci diváci sledovat již od příštího týdne. "Testovací vysílání s promo smyčkou plánujeme zprovoznit v příštím týdnu, pravděpodobně v úterý," uvedl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, člena CANAL+, která platformu Skylink provozuje. V současné době již probíhá neveřejná satelitní distribuce CANAL+ Sport HD, jejímž cílem je ověřit technickou připravenost před zahájením komerčního provozu stanice, která začne vysílat krátce před zahájením nové sezóny Premier League.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Premier League se stěhuje na nový prémiový sportovní kanál CANAL+ Sport (foto: M7 Group)

Testovací signál CANAL+ Sport si mohou naladit i zákazníci Skylinku. Nicméně zatím není program dekódován žádným balíčkem operátora. Na veřejnou distribuci si musí diváci počkat ještě několik dní.

technické parametry:


satelit: Astra 3B (23,5°E)
frekvence: 11,973 GHz
polarizace: vertikální
SR: 29900
FEC: 2/3
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

CANAL+ Sport.
service ID: 14133
video PID: 3310 (MPEG-4/HD)
audio PID: 3320 (MPEG, česky)
CA systémy: Irdeto (CAID 0624, 0653), Nagra MA (CAID 181D), Conax (CAID 0B02), Viaccess (CAID 0500, provider id 051910)

Stanice CANAL+ Sport bude fungovat ve dvou mutacích. "Budeme vysílat dva feedy, jeden pro Českou republiku a druhý pro Slovensko," přiblížil plány webu parabola.cz Jaromír Glisník. Dvě distribuční verze CANAL+ Sport umožní prodávat a vysílat reklamní bloky pro dané území, podobně jako je tomu v případě prémiových sportovních kanálů Nova Sport 3 a Nova Sport 4. Program je stejný, liší se jen reklamními breaky.



Nový program CANAL+ Sport najdou v nabídce zákazníci satelitní platformy Skylink na satelitu Astra 3B (23,5°E) v České republice a na Slovensku a také klienti služby Skylink pre Orange na Slovensku. S dalšími velkými operátory probíhají intenzivní jednání.

"Jednáme se všemi velkými operátory, výsledek zatím nedokážu odhadnout," říká webu parabola.cz Jaromír Glisník. Zároveň potvrdil, že stále probíhají jednání s Novou ohledně zařazení programů Nova Sport 3 a Nova Sport 4 do nabídky Skylinku.

CANAL+ se stal vlastníkem exkluzivních vysílacích práv na všech 380 přenosů z anglické fotbalové Premier League pro území České republiky a Slovenska na tři sezóny počínaje 2022/23. Divákům hodlá přinášet všechna utkání. Ty nejzajímavější na novém lineárním programu CANAL+ Sport HD, ostatní na eventových kanálech, které budou dostupné jen v době zápasů na OTT platformě Skylink Live TV.

Platforma Skylink se původně na exkluzivní sportovní obsah nezaměřovala. Situace se změnila poté, co společnost Vivendi, vlastník francouzské placené televize Canal+, koupila lucemburského mediálního operátora M7 Group. Dnes společnost provozuje dva vlastní programy - Skylink 7 a lifestylový a gastronomický Canal+ Domo. Od srpna bude v portfoliu operátora třetí stanice - Canal+ Sport.

redakce





Reklama




Vybrané články