Quantcast

Slovak Link: další nekódovaný program - FUN Radio

| Tisk

FUN RadioV pátek 27.6.2003 došlo k významné změně v paketu Slovak Link. Slovenská soukromá rozhlasová stanice FUN RADIO přešla z kódovaného vysílání na volné.

Původní signál FUN RADIA byl zakódován systémem Cryptoworks. K příjmu byla zapotřebí dekódovací karta Slovak Link. Příjem byl ale možný jen po dobu prvních 44 dnů od prvního vložení karty do modulu Cryptoworks. Vzhledem k povaze licence nebylo možné program FUN RADIA přijímat na kartách Slovak Link.

Celý problém byl v zákonu o rozhlasovém a televizním vysílání na Slovensku. Podle tohoto zákona se totiž za 100% pokrytí území pokládá jakýkoliv signál - i satelitní. V okamžiku, kdy pokrytí území nestátní stanice překročí 80%, musí bý licence rozšířena na celoplošnou, což mohl učinit jedině parlament.



Paket Slovak Link je vysílán na družici EuroBird 1 (pozice 28.5°E), transpondéru F3, na kmitočtu 12,643 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4. V paketu jsou stanice komerční TV Markíza a veřejnoprávní STV (programy STV1 a STV2), které jsou zakódovány systémem Cryptoworks. Podobně i rozhlasová stanice OKEY. Zbylé stanice - komerční TWIST a FUN a veřejnoprávní SRo 1, SRo 2 a SRo 3 jsou nekódované.

FUN RADIO mohou zájemci nalézt na parametrech: APID (Audio PID) 884, SID (Service ID): 14.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články