Quantcast

UPC Direct z nové pozice 0,8W: Základ za 399,-Kč měsíčně

| Tisk

logo Společnost UPC DTH, poskytovatel satelitní placené televize UPC Direct, okryl podrobnosti o cenách služby z nové orbitální pozice. Platforma bude od 1.5.2010 nabízena souběžně ze stávající (19,2°E) a nové lokace (0,8°W) - tedy ze satelitních systémů Astra a Thor. Nové instalace jsou již od této chvíle realizovány na družice Thor 5 a Thor 6, kde je i širší programová nabídka v podstatně lepší technické kvalitě.

Základní nabídka Medium (dříve pod názvem Rodina) bude od 1.5.2010 nabízena za cenu 399,-Kč měsíčně. Za tuto cenu získá klient z 0,8°W stejné programy jako z původního systému Astra. Balíček bude navíc obsahovat 16 nových televizních programů. Diváci se dočkají chybějících a žádaných obvyklých programových služeb jako je CS Film, COOL, History, DoQ, Fishing and Hunting, Nat Geo Wild, Nickelodeon, CS Mini, Sport2, Sport 5, Eurosport 2 Bundesliga (dnes Eurosport 2 North East Europe), Z1, MTV Czechia, Óčko, Musiq1, Musicbox, STV2, STV3, TV Doma, Joj Plus.

Zákazníci UPC si mohou balíček Rodina rozšířit o doplňkový balík nabízený pod názvem Plus. Cena balíčku se nemění a zůstává v ceně 153,-Kč měsíčně. Nabídka Plus bude rozšířena o dva nové programy. Připomeňme, že balíček Plus aktuálně obsahuje stanice AXN, Viasat Explorer, Viasat History, Cartoon Network, TCM, Boomerang a Blue Hustler. Nově budou v nabídce AXN Sci-Fi a AXN Crime v češtině.

Jako prémiové kanály budou nabízeny stanice Filmbox Extra a Filmbox Family v rámci balíčku Filmbox Pak. Cena zatím nebyla zveřejněna.

Do ceníku UPC je nově zařazen balíček programů ve vysokém rozlišení za příplatek 149 Kč měsíčně. V první fázi bude v české nabídce platformy ve vysokém rozlišení (HD) ČT HD, Nova HD, Nova Sport HD, ESPN America HD, Nat Geo HD, History HD, Rush HD a jako prémiový HBO HD. Další kanály budou zařazeny v dalším období.

Stávající klienti UPC budou osloveni a přetočení paraboly bude provedeno v režii UPC vybranými techniky. Přeladění paraboly bude pro zákazníka zdarma. Nové instalace služby se zákazníkům provádí již na nový satelitní systém Thor 5 a Thor 6 (0,8°W).



UPC Direct skončí na staré pozici Astra 19,2°E do konce září 2010. Uvolněnou kapacitu využijí provozovatelé zejména ze západní Evropy, pro které je pozice určena.

UPC DTH v létě loňského roku podepsala kontrakt se společností Telenor Satellite Broadcasting (TSBc) na pronájem 7 transpondérů na satelitech Thor 5 a Thor 6. Spolu se sesterskou rumunskou platformou Focus Sat má k dispozici celkem 10 transpondérů z nové pozice 0,8°W. Další programy se budou vysílat společně se severskou pay-tv Canal Digital (stanice v HD kvalitě). Pozice 0,8°W/1°W začíná získávat důležitou úlohu v příjmu televizního a rozhlasového vysílání v regionu střední a východní Evropy.

redakce





Reklama




Vybrané články