Quantcast

CS Link: Hallmark Channel nyní v české verzi

| Tisk

logo Na satelitní platformě CS Link došlo k poměrně významné změně v placené nabídce. Seriálový a filmový kanál Hallmark Channel skončil v maďarském feedu a nyní je na této platformě šířen v české verzi.

Hallmark Channel Czechia přináší stejný obsah jako Hallmark Channel Hungary. Liší se jen reklamními bloky, upoutávkami a spoty, které jsou na nové verzi výhradně v českém jazyce. Změnu feedu serveru parabola.cz potvrdili zástupci společnosti Media Vision, která službu CS Link provozuje.

Zajímavé je srovnávat český a maďarský feed Hallmark Channel zároveň. Pokud reklamní spoty na české verzi skončí dříve než na maďarské mutaci, jsou na české verzi upoutávky na další pořady či rozhovory s herci. Po skončení reklamního brejku na maďarské mutaci skončí vyplňující obsah na české verzi a obě mutace vysílají ve stejný okamžik stejný obsah. Je to mírně odlišný přístup vysílatele proti například AXN Czechia a AXN Hungary, kdy feedy, které mají stejný programový plán, fungují zcela samostatně.

Důvodem ke změně Hallmark Channel na českou verzi na CS Linku je přiblížení kanálu českým a slovenským divákům. Podobným způsobem došlo ke změně u AXN a také vytvořené českého feedu National Geographic Channel, který je dostupný rovněž na pozici 23,5°E.

logo technické parametry:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 11,992 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK
kódování (CA systém): CryptoWorks
dostupnost: karty CS Link
umístění: placená nabídka



CS Link je jedinou satelitní DTH platformou u nás, která šíří Hallmark Channel v české verzi (tedy s lokální reklamou, spoty atp.).

K 1.7.2010 došlo k ukončení šíření distribučního balíku Hallmark Channel na satelitu Sirius 4 (dnes Astra 4A) na orbitální pozici 4,8 stupně východně, na kmitočtu 12,360 GHz, pol. V. Feed Hallmark Channel Czechia jako distribuční trasa je nyní v provozu na satelitu Thor (0,8°W, freq. 12,380 GHz, pol. V). Ostatní mutace stanice Hallmark Channel se přesunuly na jiné kmitočty v rámci 4,8°E, eventuálně 9°E.

Hallmark Channel je zaměřen na kriminální seriály nejznámějších filmových studií a britské celovečerní filmy i minisérie. Hallmark Channel čeká proměna na jiný kanál. Začátkem září letošního roku provede vlastník stanice Universal Networks International rebranding kanálu na stanici Universal Channel.

Z důvodu konce původního distribučního satelitu řešila otázku distribuce také společnost UPC DTH, poskytovatel služby UPC Direct. Na satelitu Thor (0,8°W) nebyla do dnešního odpoledne k dispozici česká audio stopa.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články