Quantcast

Majitel Skylinku prodloužil smlouvu na transpondéry

| Tisk

Společnost CANAL+, která vlastní česko-slovenskou satelitní platformu Skylink, prodloužila smlouvu na transpondéry na třech různých orbitálních pozicích pro poskytování služeb v západní a střední Evropě a Africe.

Lucemburský satelitní operátor SES (Astra) podepsal s francouzskou společností CANAL+ nové dlouhodobé strategické dohody na satelitní kapacitu pro tři geografické oblasti, čímž posilují dlouhodobé partnerství a zdůrazňují význam satelitu při poskytování prémiového obsahu pro více než 10 milionů předplatitelů.

Smlouva na více transpondérů byla mezi SES a CANAL+ prodloužena do konce tohoto desetiletí. SES bude podporovat francouzského operátora placené televize pro vysílání platforem prostřednictvím orbitálních pozic 19,2°E, 23,5°E a 22°W. Nová smlouva umožňuje dále rozšířit pronajatou satelitní kapacitu.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Televizní domácnost (foto: SES)

CANAL+ spolupracuje se společností SES (Astra) od roku 1995 a bude i nadále využívat satelitní kapacitu k distribuci programů v Ultra HD (UHD) rozlišení, vysokém rozlišení (HD) a standardním rozlišení (SD) na různých platformách z těchto pozic:



* na hlavní pozici Astry na 19,2°E pro distribuci placené televize CANAL+ ve Francii
* na hlavní pozici Astry na 19,2°E pro distribuci programů TNTSAT, bezplatné digitální pozemní televizi ve Francii
* na satelitech Astra na 23,5°E a 19,2°E k distribuci programů společnosti CANAL+ přes lucemburskou společnost M7 Group (Canal+ Luxembourg) k distribuci pay-tv platforem ve střední Evropě a v zemích Beneluxu
* na 22°W na družici SES-4 k distribuci paketu CANAL+ Afrique po celé Africe

"Rozšíření našeho partnerství se společností SES bylo přirozenou volbou, protože máme dlouhodobé a úspěšné partnerství při poskytování video distribuce špičkové kvality různým divákům po celém světě. Tato dohoda mezi třemi orbitálními sloty ukazuje, že satelit je srdcem našich operací placené televize po celém světě. Těšíme se na mnoho dalších let společné práce k zajištění oslovení nejširšího televizního publika," řekl Jackques du Puy, generální ředitel společnosti CANAL+ International.

"CANAL+ je ikonická globální společnost a značka, která evokuje kvalitu, inovace a vynikající obsah a patří mezi nejdéle fungující a nejoceňovanější svými zákazníky. Jsme neuvěřitelně hrdí na důvěru, kterou společnost CANAL+ vložila do SES a podtrhuje naši vzájemnou víru v sílu satelitu vysílat nejlepší obsah, v nejvyšší definici nejširší základně předplatitelů na globálním základě. Tato dohoda zajišťuje, že budeme i nadále sloužit čtvrtím, které jsme společně vybudovali pro další desetiletí a dále," řekl Steve Collar, generální ředitel SES.

redakce





Reklama




Vybrané články